くどこのかわりたい

知識·経験ゼロから世界一のバリスタになるまでの記録

知ってるのとやるのとじゃ全然違う

Yesterday's class was about latte art.

(昨日はラテアートの授業でした。)



Our teacher taught us how to get the hang of it.

(先生にいろいろとコツを教えてもらいました。)



When we make latte art, we have to pay attention to 4 things at the same time: height, position, flow, and control.

(ラテアートをするときは、次の4つのことを意識しなければなりません。「高さ」、「位置」、「水流」、「コントロール」です。)



Here "height" means the distance between the surface of coffee and the spout of the jug. And "position" means the spot where milk falls. And then, "flow" means the current of milk and coffee. And the last one, "control," means finding a good angle of the cup or jug.

(「高さ」は、ピッチャーの注ぎ口からコーヒーの水面までの距離のこと、「位置」はミルクを落とす位置、「水流」は液体の動き、「コントロール」はコップやピッチャーの傾け方のことです。)



I know these things are all important, but actually I can't control my wrist very well when I pour milk...

(と頭ではわかっているのですが、なかなか手首が言うことを聞いてくれないのが現状です。)



Anyway, no matter what happens, I always keep practicing!!

(まあでも、練習あるのみですね!)